Svensk Golf

Om att golfa i Sverige

Att köpa begagnade klubbor

leave a comment »

Åh nej också!Om du just har börjat spela golf ska du aldrig köpa nya golfklubbor omedelbar eftersom du kan upptäcka senare att de inte passar dig alls. Dessutom har du i det här läget ännu inte hittat den typ av golfklubbor som passar dig under lärandeskedet. Det bästa alternativet är att börja med billiga begagnade golfklubbor. Här är några riktlinjer kan hjälpa dig innan du skaffar dina drömmars golfset.

Uthyrningsklubbor

Först kanske du vill spela med hyrda eller lånade klubbor på en driving range. Detta är ett bra tillfälle för er att bedöma vilken typ av klubbor som är rätt för dig. Efter att ha spenderat en tid på driving rangen och du tror det är dags att köpa dina egna klubbor så är det dags att:

Lita på experten

När du ska köpa begagnade golfklubbor måste du lita på de som kan golfutrustning. Fråga din Pro på din lokala klubb eller konsultera experter på golfshopen eller din kompis som spelar bra och vet något om golfklubbor.

Alternativt kan du söka på Internet efter begagnade klubbor. Du kan alltid fråga om råd men tänk på att det som passar dem kanske inte nödvändigtvis passar dig. Därför är det viktigare att hitta en bra uppsättning som passar din förmåga.

Halvset? Absolut!

Som novis kanske du lär dig att spela med en halv uppsättning klubbor. I allmänhet består ett halvset av fem järnklubbor inklusive 4, 6, 8, pitching wedge och sandwedge. Möjligen även 3 och 5 trä och naturligtvis en putter. Järnklubbor med siffrorna ett, två och tre bör undvikas i ett tidigt skede eftersom alla dessa långa järn kräver en noggrann träff från mitten av träffytan med hög hastighet för att nå goda resultat. Däremot kan en 5:a funka nästan lika som en järn 2:a.

Ett halvset är inte bara tillräckligt för de flesta nybörjare på golfbanan, utan också gör även ditt klubbval mycket lättare. Det är en bra kombination av klubbor som hjälper nybörjare att förbättra sin swing tills de är tillräckligt bra.

Testa klubborna

Det bästa sättet att köpa begagnade golfklubbor är att faktiskt hålla dem i handen och svinga dem att få en känsla för vad du behöver. Känslan av en golfklubba kan helt klart vara det viktigaste. Det finns förstås ingen vetenskaplig formel som definierar känsla, men i allmänhet kan det beskrivas som det sätt som en golfare känner en klubba när han eller hon svingar den beroende på dess vikt och flexibilitetetet i hans eller hennes axel.

Titta efter ett klubbhuvud som är tillverkat av rostfritt stål och undvik billig legering. Som nybörjare bör du välja en viktad klubba som med en hålighet i ryggen och gärna överdimensionerade golfklubbor. Större klubbhuvuden är mer förlåtande, med förstorad ”sweet spot” som kan hjälpa till att ge dig maximalt avstånd även med dålig träff. Grafitskaft är också bra för nybörjare även om det är dyrare att stålskaft. Dess lättare totala vikt tillåter nybörjaren att svinga klubban snabbare även med ett större klubbhuvud.

Sammanfattning

Om du har köpt begagnade golfklubbor där skicket är mindre än perfekt eller greppet inte passar ordentligt för dig så måste du ersätta dem. Greppet kan ganska lätt bytas av din Pro eller golfshop. Kontrollera att alla handtag ersätts med samma storlek och design.

Friskrivning: om du just har börjat med golf är chansen att din sving suger mer sannolik än att det är fel på dina golfklubbor.

Annons

Written by speldatorer

maj 13, 2011 den 11:25 e m

Publicerat i Golfklubbor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: